• Een heupprothese die uit de kom is moet in het ziekenhuis in de kom gezet worden. Dit gebeurt meestal op de spoedeisende hulp met pijnstillers en een slaapmiddel. Daarna is het belangrijk geen verkeerde bewegingen te maken en de spieren sterk te trainen met fysiotherapie. Bij een heup die ondanks therapie steeds uit de kom schiet kan het noodzakelijk zijn een herstel operatie te doen, hierbij wordt meestal de kom van de prothese vervangen.
  • Bij pijnklachten die berusten op spier- of peesaandoeningen zal uw behandelaar verwijzen naar een fysiotherapeut. Een beenlengte verschil is op te lossen met een verhogend zooltje in de andere schoen.
  • Als er sprake is van een loslating van de heupprothese of slijtage van de onderdelen, zal uw behandelaar een hersteloperatie (heuprevisie) met u bespreken.
  • Een infectie van een heupprothese geneest niet zonder een operatie waarbij de heup uitgebreid schoongemaakt wordt en de losse onderdelen worden vervangen. Er worden kweken genomen om de bacterie te herkennen en gericht antibiotica te geven tegen die bacterie. Soms komt de infectie niet onder controle en is het uiteindelijk noodzakelijk de heupprothese (tijdelijk) te verwijderen of te vervangen.

Kunnen we u ergens
mee helpen?

Alle behandelmethoden

Meer weten